Vriescheloo - J. Buiskoolweg 7

VERKOCHT 

";

Te koop aangeboden:

Prachtig akkerbouwbedrijf, met een goed onderhouden gebouwencomplex en ca. 30 ha. cultuurgrond.

Het gebouwencomplex is plaatselijk bekent als J. Buiskoolweg 7, 9699 TT Vriescheloo.

Het totale erf met daarop het gebouwencomplex is ca. 1 ha. groot, daarnaast wordt er ca. 29.43.77 ha. naast- en achtergelegen cultuurgrond mee te koop aangeboden.

 

Gebouwencomplex:

Het woonhuis is in ca. 1937 traditioneel gebouwd en is opgetrokken in stenen spouwmuren. Het dak betreft een sporenkap gedekt met dakpannen. De vloeren zijn gedeeltelijk van hout en gedeeltelijk van beton. De kozijnen zijn deels van hout en deels van kunststof. De onderhoudstoestand van de woning is goed te noemen.

Indeling woongedeelte:
Begone grond: Keuken, hal met zijentree, achterkamer met serre, voorkamer, hal met trap naar boven, dwarshal, badkamer met bad, toilet en separate douche, toilet, hal, slaapkamer en inloopkast.

Eerste verdieping: Overloop met 3 slaapkamers.

Inhoud: ca. 600 m3

Het aangebouwde schuurgedeelte is eveneens in ca. 1937 traditioneel gebouwd en is opgetrokken in steens muren. Het dak betreft een sporenkap gedekt met dakpannen, gedeeltelijk onderschoten met dakleer en gaas. De vloeren zijn van beton en de kozijen van hout en beton. De onderhoudstoestand is goed.

Het aangebouwde schuurgedeelte is ingedeeld met een voormalige winkelruimte, separate autogarage en houtopslag.

Oppervlakte: ca. 315 m2

De werktuigenberging is gebouwd in ca. 1992 en is opgetrokken in stalen spanten met houten gordingen en het dak is gedekt met stalen dakplaten met lichtplaten. De gevels zijn van damwand met een stenen trasraam. De vloer is van beton en de schuur is voorzien van een stalen loopdeur en een geïsoleerde overheaddeur. Onderhoudstoestand van deze schuur is goed.

Oppervlakte: ca. 608 m2

De pootaardappelbewaring is gebouwd in ca. 1992 en is opgetrokken in stalen spanten met houten gordingen en het dak is gedekt met stalen dakplaten met lichtplaten. De gevels zijn van damwand met een stenen trasraam. De vloer is van beton en de schuur is voorzien van een stalen loopdeur en een overheaddeur. De onderhoudstoestand van deze schuur is goed. Deze schuur is ingericht voor de kisten bewaring van pootaardappelen.

Oppervlakte: ca. 200 m2

De aardappelbewaarschuur is gebouwd in ca. 1993 en is opgetrokken in stalen spanten met houten gordingen en het dak is gedekt met stalen dakplaten. De gevels zijn van damwand aan de buitenkant en aan de binnenkant is de schuur voorzien van drukvaste houten wanden. De vloer is van beton en de schuur is voorzien van een stalen loopdeur en een geïsoleerde overheaddeur. De computer gestuurde ventilatie van de aardappelen geschied d.m.v. een drukkamer voorzien van 6 ventilatoren in combinatie met bovengrondse stalen kokers (dwars ligging). De onderhoudstoestand van deze schuur is goed. De schuur is ingericht voor de opslag van losgestorte aardappelen.

Oppervlakte: ca. 920 m2.

Op het erf staat tevens een betonnen mestsilo, bouwjaar ca. 2008. De silo heeft een inhoud van ca. 2097 m3 en is afgedekt met een zijl.

Er is ca. 1000 m2 erfverharding in de vorm van betonplaten en asfalt aanwezig.

 

Cultuurgrond:

Het betreft een excellent perceel cultuurgrond, wat zeer goed geschikt is voor zowel gebruik binnen de akkerbouw als binnen de melkveehouderij.

Het betreft een perceel cultuurgrond met een goede vochthuishouding, het perceel heeft een vlakke ligging.

Het betreft veenkoloniale dal-/zandgrond van een zeer goede kwaliteit.

Het perceel is ontsloten door de openbaar verharde weg J. Buiskoolweg.

Het perceel is nu in gebruik als akkerbouwgrond.

 

Het betreft de volgende kadastrale percelen (incl. de ondergrond van de gebouwen):

Kad. Bellingwolde sectie I nummer 611, grootte: 0.80.30 ha.

Kad. Bellingwolde sectie I nummer 628, grootte: 0.86.90 ha.

Kad. Bellingwolde sectie I nummer 626, grootte: 25.00.00 ha.

Kad. Bellingwolde sectie I nummer 629, grootte: 3.76.57 ha.

Totaal groot: 30.43.77 ha.

 

Opmerkingen:

De kadastrale percelen vormen samen een geheel perceel.

 

Betalingsrechten:

Er is de mogelijkheid om betalingsrechten over te nemen met een bruto waarde (excl. vergroening) van ca. 522,- euro per recht in het jaar 2016, dit bedrag zal voor 2017 ca. 422,- euro per recht bedagen. Het definieve aantal wordt in overleg bepaald.

 

Productierechten:

Er zijn ca. 626 suiker LLB's mee over te nemen. 

Er worden 42 stuks aandelen AVEBE mee overgedragen, eventueel kunnen er nog namalers schuurbewaarrechten mee worden overgenomen.

 

Milieuvergunningen:

N.v.t.

 

Bestemming:

De percelen hebben een agrarische bestemming.

 

Zakelijke rechten:

Op de kadastrale percelen rust een kadastrale aantekening betreffende een Ondergronds Bouwwerk Waterleiding t.b.v. N.V. Waterbedrijf Groningen. Recht ontleend aan: POS 269 d.d. 02-08-2005.

 

Erfdienstbaarheden:

N.v.t.

 

Ruilverkavelingslasten:

N.v.t.

 

Deze informatie is nauwkeurig en met zorg tot stand gekomen. Echter voor eventuele veranderingen en drukfouten kunnen wij geen aansprakelijkheid dragen.